hasper tuning - kipufogó és tuning szervíz
Hyundai Genesis Coupé.
Egyedül a sportosabb modelleknek van mostanság híján a dél-koreai márka, ám most ez megdőlni látszik, hiszen már kapható Európában a hátsókerékhajtással és sperr-differenciálművel kecsegtető, izmos Genesis Coupé. A modell három változatban érhető el.

Az alapot egy kétliteres négyhengeres erőforrás jelenti, mely turbóval fűszerezve 214 lóerő (305 Nm) leadására képes; az autót 0-ról 100 km/h-ra 8 másodperc alatt gyorsítja fel és 222 km/h-s végsebességhez segíti. Hatsebességes manuális váltóval párosítva kombinált fogyasztásnak 9,5 litert ígér a gyártó, ami az előbbi képességeket ismerve nem is olyan vészes adat (bár egyáltalán nem is kevés). Hazánkban az alapmodell ára előzetes, nem hivatalos információk szerint valahol 9,5 millió forint környékén várható, az autó pedig tavasszal érkezik Magyarországra.

A második és a harmadik változatot egy 3,8 literes V6-os erőforrás hajtja; ez már jóval izgalmasabb téma, ugyanis 303 lóerő és 361 Nm-es csúcsnyomaték áll rendelkezésre. Ehhez a motorhoz a kétliteres turbóssal szemben a hatsebességes ZF-gyártmányú váltóból kézi kapcsolású és automata is választható; a Genesis előbbivel 6,4, utóbbival 6,3 másodperc alatt éri el a 100-as tempót, míg végsebességük megegyezően 240 km/h. Különbség még a fogyasztásban is jelentkezik: a gyáriak szerint a kézi váltóval szerelt modell átlagosan 10,3 liter, míg az automatás 9,9 liter benzint gurít le a torkán 100 km-enként. A nagyobb motorhoz a jobb felszereltség mellett természetesen borsosabb vételár is társul majd (főleg a nagyon magas, 3,2 milliós regisztrációs adó miatt): a kézi váltós 13 millió forint körül, az automata pedig nagyjából 13,5 millióért vihető majd haza.

A menetteljesítmények tehát abszolút rendben vannak, és további biztató mutató a súlyelosztás is: a tömegből 55% jut elsőre, 45% pedig a hátsó tengelyre, tehát közel vagyunk az ideális helyzethez. Amúgy felszereltség terén sem kell szégyenkeznie a Genesis Coupénak; 19 colos könnyűfémfelnik, nagyteljesítményű fékrendszer, USB csatlakozó, automata klímaberendezés, kipörgésgátló, valamint menetstabilizátor foglaltatik az árban, ráadásul a nagyobbik motorhoz a bőrkárpit és a prémium hifi jár. A Hyudai természetesen a sportos modellhez is adja az 5 éves garanciát, így a friss tulajdonosoknak előreláthatólag a megbízhatósággal sem gyűlik meg a bajuk.
Forrás:Autopult.hu
iwiw