hasper tuning - kipufogó és tuning szervíz
Audi RS3 Sportback: a kompaktok csúcsa
Bemutatta legerősebb kompakt modelljét az Audi: az RS3 Sportback az A3 választékának leggyorsabb tagja. Erről a TT RS motorházából származó 2,5 literes, öthengeres turbós benzinmotor gondoskodik, amely 340 lóerős teljesítményre képes. Maximális 450 Nm nyomatéka rendkívül széles tartományban, 1600 és 5400 közötti fordulatszámon elérhető. A megfelelő rugalmasságról és tapadásról kipróbált hajtáslánc gondoskodik: az állandó quattro összkerékhajtáshoz hétfokozatú S-tronic dupla kuplungos váltón át jut el az erő. Ezzel az RS3 Sportback 4,6 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége 250 km/óránál korlátozott.

Meglehetősen hatásos az RS3 Sportback megjelenése, a kombiszerű ötajtós karosszériát számos részlet teszi sportosabbá. A jellegzetes Audi hűtőmaszk két oldalára óriási légbeömlők kerültek, a szénszál-erősítésű sárvédőket és küszöböket is kiszélesítették. Hátulra légterelő szárny és fekete diffúzor betét került, egyik oldalára kettős kipufogó-végződéssel. A visszapillantó tükrök háza matt alumínium, a 19 colos kerekekre elöl 235/35, hátul 225/35 méretű abroncsok kerültek. A hűtött tárcsafékek elöl 370, hátul 310 mm átmérőjűek, a menetstabilizálónak sportfokozata is van, de teljesen ki is lehet kapcsolni.

Utasterében csapott aljú kormánykereket, alumínium vagy fényes fekete betéteket, és kontrasztos varrású sportüléseket találunk. A fedélzeti számítógépen a szokásos adatokon felül a turbónyomást, olajhőmérsékletet és köridőnket is megjeleníthetjük. Az RS3 Sportback szériafelszereltségének része még a xenon fényszóró és a parkolást segítő radar, de tetősínek is rendelhetők hozzá. Ez lesz a negyedik modell a TT Coupé, TT Roadster és A3 Cabriolet mellett, amely az Audi Hungária győri üzemében készül.
Forrás:autóválasztó.hu
iwiw