hasper tuning - kipufogó és tuning szervíz
A VW Scirocco nyakát szorongathatja a ..
A VW dögös háromajtós kupéjának egyre több ellenfélre kell odafigyelnie: az ígéretes Hyundai Veloster mellett a hírek szerint a jövőben már egy konszernen belüli vetélytárs is érkezik, méghozzá Škoda logóval az orrán, a Sciroccónál jutányosabb áron. A Volkswagen Golfra épülő divatos formájú háromajtós lényegében a Scirocco olcsóbb alternatívájaként érkezhet hamarosan, ráadásul egy belső hírforrás igazolta, hogy Joyster néven látjuk viszont a Škoda modelljét - még idén. A látványterveken a 2006-os Párizsi Autószalnon bemutatott Joyster koncepció bizonyos jegyei köszönnek vissza, azaz a hátsó lámpatest finoman körbeöleli a szélvédőt, az A-oszlopok pedig feketére fényezettek.

A Joyster látványos síluselemei – emelkedő övvonal, döntött C-oszlop – a VW emblémás testvért juttatják eszünkbe, azonban az összkép egyértelműen Škodásra sikeredett, ami kicsit családiasabb, barátságosabb arculattal csábíthatja a vásárlókat. A fényszórókat a most már az EU-ban kötelező nappali menetfények egészítik ki – LED-es formátumban –, és a csehektől megszokott hűtőmaszkkal társulva karakteres arcot kölcsönöznek a típusnak. Motorok terén is egyértelmű a Scirocco-rokonság: benzinesek terén a 122 és 160 lóerős 1.4 TSI-kkel számolhatunk, míg a dízelolajjal működő erőforrások esetében 140 és 170 lovas kétliteres turbódízeleket lehet számba venni.

2012 folyamán a felsoroltak mellé a csúcsot jelentő RS modell keretein belül érkezhet a kétliteres turbós benzinmotor is 210 lóerő körüli teljesítménnyel, és 6,5 másodperc körüli 0-100-as sprintidővel. A sebességváltók terén sem kell meglepetésekre számítani, a korrekt hatsebességes kézi egységek mellett a remek duplakuplungos DSG szerkezet is választható lesz a Joysterhez. A Škoda vonzalmát a stílus és a kellemes motorizáltság mellett a riválisnál nyomottabb ár növeli; információink szerint nagyjából egymillió forintos előnnyel indulhat a Joyster a Sciroccóval szemben, ami nagy fegyvertény lehet a cseh versenyző javára.
www.autopult.hu
iwiw